

By epimelos
- 139
Για ένα υγιεινό πρωινό ξεκίνημα!
Οι χρυσοί καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, οι σπόροι και η βρώμη τυλίγονται από γευστικό βούτυρο αμυγδάλου σε αυτές τις υπέροχες, γεμάτες ενέργεια μπάρες.
Συστατικά
1 φλιτζάνι βρώμη
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι ηλιόσπορο
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο, κατά προτίμηση χρυσό
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως
⅓ φραγκοστάφυλα
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αποξηραμένο βερίκοκο
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένες χρυσές σταφίδες
¼ φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
½ εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Καλύψτε ένα ταψί 20 εκατοστών με σπρέι μαγειρέματος.
- Απλώστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, τους λιναρόσπορους και το σουσάμι σε ένα μεγάλο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε έως ότου η βρώμη ψηθεί ελαφρώς και τα αμύγδαλα είναι αρωματικά. Μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα δημητριακά, τις σταφίδες και τα βερίκοκα.
- Βάλτε το βούτυρο αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα. Θερμαίνετε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το μείγμα βράζει ελαφρά, 2 έως 5 λεπτά.
- Αδειάστε αμέσως το μείγμα αμυγδάλου πάνω από τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί. Καλύψτε ελαφρά τα χέρια σας με σπρέι μαγειρέματος και πιέστε σταθερά το μείγμα προς τα κάτω για να κάνετε μια ομοιόμορφη στρώση (περιμένετε έως ότου το μείγμα κρυώσει ελαφρώς εάν χρειάζεται). Ψύξτε μέχρι να σφίξει, περίπου 30 λεπτά. Κόψτε σε 8 ίσα κομμάτια.
Οι μπάρες είναι έτοιμες!